Carregant...

Neon with Cut Glass, 1968 (1998)

Neó amb vidre tallat, 1968 (1998)
Instal·lació, 162 x 127 x 122 cm
Als anys seixanta, Keith Sonnier va ser pioner en l’ús de nous materials com el neó. Les seves instal·lacions postminimalistes desafiaven les nocions preconcebudes de l’escultura i van esdevenir l’element més representatiu de la seva obra. Neon with Cut Glass pertany a una sèrie que l’artista va començar a finals dels anys seixanta. Unes planxes de vidre –formes rígides de producció industrial– recolzades a la paret són qüestionades per la llum del neó, que aporta una acusada qualitat pictòrica a la instal·lació. El llenguatge del minimalisme escultòric es transforma en una arquitectura de llum.

Fitxa tècnica

Títol original:
Neon with Cut Glass
Número de registre:
1524
Artista:
Sonnier, Keith
Data de creació:
1968 (1998)
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Vidre, mirall, neó i transformador
Dimensions:
162 x 127 x 122 cm (amplària x altura x profunditat)
Número d'edició:
744
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 6
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Keith Sonnier, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Visita la mostra permanent
Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske