Carregant...

Hazañas bélicas, 1972

Pintura, 116 x 81 cm

Al principi dels setanta i en sintonia amb altres pintors espanyols de l’època, Alberto Solsona incorpora a les seves obres elements del còmic i de la cultura de masses amb una intenció de crítica política. Hi conjuga repeticions de símbols amb imatges militars o religioses, que utilitza com a revulsius contra el caràcter repressiu de l’Espanya tardofranquista.

Entre 1972 i 1977, Solsona firma bona part de la seva producció amb Fernando Almela. En aquestes obres a duo, la crítica social i política s’accentua i esdevé molt explícita. Els jocs d’associacions d’imatges, com un cervell al costat d’imatges militars o unes figures de soldat brodades en punt de creu, evoquen la irracionalitat i la perversió del moment polític que s’estava vivint.


Fitxa tècnica

Títol original:
Hazañas bélicas
Número de registre:
4444
Artista:
Solsona, Alberto - Almela, Fernando
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
2012
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic sobre tela
Dimensions:
116 x 81 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Fundación Almela-Solsona
Copyright:
© Fundación Almela-Solsona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.