Carregant...

El puente, 1986

El pont, 1986
Escultura, 191 x 248 x 370 cm

A El pont (1986) Susana Solano s'allunya de l'asèpsia minimalista amb què guarda certes afinitats per endinsar-se en un llenguatge ple de suggeriments i intuïcions. Els elements que componen l'obra, enreixats i planxes de plom modelades com si es tractés de fang, aconsegueixen eludir el seu caràcter arquitectònic per adquirir un aspecte voluptuós, gairebé calcari, on la temporalitat ressona i s'emmascara a través del treball sobre els materials. Aquesta transparència de l'autobiogràfic determina la configuració de les superfícies, tàctils i accidentades, i dels volums, lleugers, sensuals. Però a El pont s’observa també una concepció espacial que sorgeix de l'experiència directa del subjecte i que sobrepassa, per tant, la pura conceptualitat. És així com Susana Solano transgredeix les expectatives de la percepció, animant subjectivament la matèria i apropant-se, a partir de ritmes curvilinis o estructures desestabilitzades, cap a una sintaxi oberta on el misteri sorgeix de la mateixa presència escultòrica.


Fitxa tècnica

Títol original:
El puente
Número de registre:
0163
Artista:
Solano, Susana
Data de creació:
1986
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Ferro i plom
Dimensions:
191 x 248 x 370 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Susana Solano, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.