Carregant...

Dime, dime querido, 1986

Digue'm, digue'm estimat, 1986
Objecte, 1 element: 25,5 x 29 x 19,5 cm; 1 element: 15,5 x 10,2 x 6,4 cm

Tres grans volums realitzats amb planxes d’acer corten configuren aquesta instal·lació escultòrica, la maqueta de la qual forma part de la Col·lecció MACBA. Si bé la seva autora, Susana Solano, havia projectat l’obra l’any 1986 –sembla que va ser la seva primera obra pensada per ocupar un espai públic–, no va poder executar-la fins al 1992, quan l’Ajuntament de Barcelona va impulsar una sèrie de conjunts d’escultura pública en motiu dels Jocs Olímpics de la ciutat. L’obra, amb un títol que remet a una experiència personal de l’artista, es troba situada a la zona olímpica de la Vall d’Hebron, a l’avinguda Martí i Codolar. Dime, dime querido condensa bé el llenguatge escultòric de Susana Solano en els anys vuitanta.

La maqueta, feta amb ferro, dona molt joc per observar la multiplicitat de perspectives que l’artista va voler donar a l’obra. Com és habitual en les escultures d’aquests anys, hi trobem una construcció tancada i alhora oberta, amb angles rectes però també modulacions, desnivells i desequilibris, dissimetries i un acusat efecte orgànic. Tot i la seva aparent austeritat i sobrietat, és una peça canviant i d’un gran moviment.


Fitxa tècnica

Títol original:
Dime, dime querido
Número de registre:
0825
Artista:
Solano, Susana
Data de creació:
1986
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Ferro
Dimensions:
1 element: 25,5 x 29 x 19,5 cm; 1 element: 15,5 x 10,2 x 6,4 cm
Número d'edició:
Edició de 2 exemplars
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Susana Solano, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.