Carregant...

Sinners, 1995

Pecadors, 1995
Objecte, 20 x 243 x 28 cm
Sinners és una obra relativament recent de l’artista brasilera Valeska Soares. Suggereix el cos absent, mitjançant la impressió dels genolls d’una persona en la superfície de cera d’un banc. És com si hi hagués hagut una persona resant, amb la implicació dual de la pietat i el pecat. L’escultura de Soares combina una evocació del catolicisme amb la tradició brasilera de l’art experimental, que freqüentment ha adoptat la forma d’una reflexió sobre el cos, la sensualitat i el sensorial. En paraules de Soares: «Estava pensant en la naturalesa del pecat, com es veu o com existeix, perquè pecar és una espècie d’intoxicació per si mateixa i de si mateixa. Vol dir que hi ha una frontera que has de creuar, però no necessàriament per anar cap a una cosa dolenta. Jo veig el pecat com un acte creatiu».

Fitxa tècnica

Títol original:
Sinners
Número de registre:
2776
Artista:
Soares, Valeska
Data de creació:
1995
Any d'adquisició:
2005
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Metall, cera i pèls
Dimensions:
20 x 243 x 28 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Brondesbury Holdings Ltd.
Copyright:
© Valeska Soares
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.