Carregant...

Prayers for the Americans (I), 1999-2004

Oracions pels americans, 1999-2004
Projecció imatge fixa, Dimensions variables
Prayer for the Americans (1) s’inspira en un conte poc conegut de Mark Twain The War Prayer (Oració de guerra), escrit el 1904 com un al·legat pacifista en el context de la Guerra de Cuba de 1898. El conte explica el dia previ a la partida de les tropes nord-americanes, quan els habitants d’un poble es reuneixen a l’església per acomiadar els seus homes. El clergue demana a Déu que els protegeixi i els concedeixi la victòria. Tot seguit, un home puja a l’altar i pronuncia les paraules que el clergue no s’ha atrevit a dir però que es troben en la ment de tots: «Oh senyor Déu nostre, ajuda’ns a destrossar els soldats de l’enemic i convertir-los en despulles sagnants amb els nostres trets.»
Allan Sekula presenta 39 imatges de residents d’Hannibal (Missouri), ciutat on va viure i treballar Mark Twain. Paisatges bucòlics, famílies treballadores i decorats kitsch en aparença tranquils li serveixen per presentar l’Amèrica real. És en aquesta calma on es cova la ideologia més bel·licista del país més poderós del planeta, assegura l’artista, mentre es pregunta: «Pot una seqüència o una superposició de fotografies constituir una pregària? Un salm?»

Fitxa tècnica

Títol original:
Prayers for the Americans (I)
Número de registre:
5050
Artista:
Sekula, Allan
Data de creació:
1999-2004
Any d'adquisició:
2013
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Projecció imatge fixa
Tècnica:
Projecció de diapositives
Dimensions:
Dimensions variables
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a David Armengol
Copyright:
© The Estate of Allan Sekula
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.