Carregant...

Maiden Voyage of the Sestao Knutsen. Series: 'Methane for All', 2007

Primer viatge del Sestao Knutsen. Sèrie: «Metà per a tothom», 2007
Fotografia, 100 x 150 cm

Aquesta sèrie fotogràfica va ser produïda en el marc del projecte Imatges metropolitanes de la nova Barcelona, una iniciativa del MACBA de 2007 que demanava a diferents artistes un diagnòstic sobre Barcelona i els seus pols d’innovació. El resultat es va presentar a l'exposició Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna, inaugurada al MACBA l’any següent. Allan Sekula va documentar l’arribada al port de Barcelona dels vaixells metaners construïts al nord d’Espanya, que transporten aquest gas perillós des dels jaciments de Qatar, Líbia i Algèria. Sekula els va fotografiar des de la proa o la popa, els únics llocs on és permès per seguretat, ja que el simple clic d’un obturador mecànic podria generar una espurna d’electricitat estàtica i provocar un accident. Va retratar també diversos escenaris des de la terminal d’inflamables, des d’on es condueix el gas per conductes submarins fins a la central tèrmica del Besòs, propietat de Gas Natural. Sekula posa l’accent en la globalització del comerç i la seva influència en les formes de vida contemporànies.


Fitxa tècnica

Títol original:
Maiden Voyage of the Sestao Knutsen. Series: 'Methane for All'
Número de registre:
4080
Artista:
Sekula, Allan
Data de creació:
2007
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
100 x 150 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© The Estate of Allan Sekula
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

Son[i]a #119. Allan Sekula
27.01.2011