Carregant...

Inflammables Terminal, Barcelona. Two Oil Tankers at Dawn. Sèrie: «Methane for All», 2008

Terminal d'inflamables, Barcelona. Dos petroliers a trenc d'alba. Sèrie: «Metà per a tothom», 2008
Fotografia, 76,2 x 109,2 cm

Aquesta sèrie fotogràfica va ser produïda en el marc del projecte Imatges metropolitanes de la nova Barcelona, una iniciativa del MACBA de 2007 que demanava a diferents artistes un diagnòstic sobre Barcelona i els seus pols d’innovació. El resultat es va presentar a l'exposició Arxiu universal. La condició del document i la utopia fotogràfica moderna, inaugurada al MACBA l’any següent. Allan Sekula va documentar l’arribada al port de Barcelona dels vaixells metaners construïts al nord d’Espanya, que transporten aquest gas perillós des dels jaciments de Qatar, Líbia i Algèria. Sekula els va fotografiar des de la proa o la popa, els únics llocs on és permès per seguretat, ja que el simple clic d’un obturador mecànic podria generar una espurna d’electricitat estàtica i provocar un accident. Va retratar també diversos escenaris des de la terminal d’inflamables, des d’on es condueix el gas per conductes submarins fins a la central tèrmica del Besòs, propietat de Gas Natural. Sekula posa l’accent en la globalització del comerç i la seva influència en les formes de vida contemporànies.


Fitxa tècnica

Títol original:
Inflammables Terminal, Barcelona. Two Oil Tankers at Dawn. Sèrie: «Methane for All»
Número de registre:
4086
Artista:
Sekula, Allan
Data de creació:
2008
Any d'adquisició:
2010
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica
Dimensions:
76,2 x 109,2 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© The Estate of Allan Sekula
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

Son[i]a #119. Allan Sekula
27.01.2011