Carregant...

Literatura de replà, una relectura, 2014

Instal·lació, Mides diverses

«L’octubre del 2013 vaig fer una intervenció artística a l’edifici on visc des de fa quinze anys. Vaig encolar quatre textos literaris en gran format a les portes de quatre pisos de l’immoble que l’administrador de la finca –que desatén sistemàticament els problemes dels veïns– havia fet tapiar amb murs de maó i ciment on poc abans hi vivia gent. Vaig titular el projecte Literatura de replà

El relat dels fets que va desencadenar aquesta acció completa l’obra de l’artista, que no s’hauria imaginat mai els efectes de la seva intervenció. Des dels llibreters que van ocupar un dels pisos buits i que, de manera espontània, guiaven als visitants que venien a veure Literatura de replà, fins a l’ocupació d’un altre pis, el sopar col·lectiu de tots els veïns (els nous i els vells), el procés judicial que va seguir a l’ordre de desallotjament i el fet que la defensa va utilitzar la intervenció artística com una de les proves.

Mireia Sallarès presenta un fragment d’un dels murs amb què van tapiar les portes dels pisos, l’enregistrament del sopar, les declaracions de l’advocada i altres documents del procés que són parts integrants de la seva obra.


Fitxa tècnica

Títol original:
Literatura de replà, una relectura
Número de registre:
5252
Artista:
Sallarès, Mireia
Data de creació:
2014
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Fragment de paret, fotografia cromogènica, documents diversos, taula, cadires i enregistrament sonor, 35 min
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Mireia Sallarès
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.