Carregant...

Schokoladenmeer, 1970

Mar de xocolata, 1970
Escultura, 110 x 66 x 32 cm
Schokoladenmeer forma part d’una llarga sèrie d’obres en què Dieter Roth utilitzava materials comestibles i elements orgànics com el sucre, el pa, espècies, salsitxes, formatge, llet agra, floridura, excrements o xocolata. En aquesta obra, Roth va triturar el manuscrit d’una novel·la que no es va arribar a publicar i amb les tires de paper i els trossos de xocolata en va fer una composició. Es tracta d’una escultura de base plana en què s’acumulen en columnes múltiples porcions de xocolata i es combinen amb les tires de paper mecanografiat. Amb Schokoladenmeer, Roth porta la seva tesi sobre la inexistència de l’obra eterna i la immutabilitat de l’art fins a les últimes conseqüències.
Les preses de xocolata Lindt de l’obra recorden que la creació només té sentit vinculada a la vida i que si bé la mutabilitat i la transitorietat són inherents en qualsevol obra, l’ús de materials orgànics encara ho posa més de manifest.

Fitxa tècnica

Títol original:
Schokoladenmeer
Número de registre:
1477
Artista:
Roth, Dieter
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
1999
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Xocolata i paper mecanografiat
Dimensions:
110 x 66 x 32 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Dieter Roth
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Dieter Roth "Schokoladenmeer" [detall], 1970