Carregant...

Lorelei - Langstreckensonate, 1978

Lorelei - Sonata de llarga distància, 1978
Mèdia-instal·lació, 59,6 x 27,5 x 10,8 cm

Entre la múltiple i heterogènia producció de Dieter Roth, Lorelei ‒ Langstreckensonate consisteix en una extensa pràctica de piano duta a terme per l’artista conjuntament amb els seus fills, Vera i Björn. La peça està formada per 38 cintes de casset que contenen petits exercicis musicals i improvisacions de piano, i que s’exposen amb un radiocasset preparat per escoltar les cintes. La impossibilitat d’assumir la durada de l’enregistrament (2.400 minuts) reforça la condició vital de la peça més enllà de la seva identitat com una obra d’art pensada per ser consumida en els espais d’exposició. Lorelei es va publicar l’any 1978 en una edició limitada de 20 exemplars.

Fidel a la seva idea d’art total, Roth va produir una extensa obra musical d’arrel dadaista, amb peces que renuncien a la noció d’identitat melòdica per construir-se com a projectes de música sonora. A més de sons caòtics, Roth va assumir també formes clàssiques i gèneres com el quartet i la sonata, tot reinventant-los i mostrant, alhora, la seva predilecció per compositors com Schubert, Brahms i Schönberg. Lorelei ‒Langstreckensonate és una d’aquestes obres. L’artista, que entenia la música com una aventura emocional i sensual, va articular el seu treball entorn de l’eix art-música-vida com una tríade absolutament indivisible.


Fitxa tècnica

Títol original:
Lorelei - Langstreckensonate
Número de registre:
2245
Artista:
Roth, Dieter
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Fusta, paper, cassets, reproductor d'àudio i enregistrament sonor, 2400 min
Dimensions:
59,6 x 27,5 x 10,8 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Estate of Dieter Roth
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.