La imatge de l’obra no està disponible on-line.

A Simple Case for Torture, or How to Sleep at Night, 1983

Un argument senzill a favor de la tortura, o com dormir a la nit, 1983
En aquest vídeo, fet com a reacció a un article aparegut al Newsweek Magazine, Rosler hi identifica les implicacions totalitàries de l’argument que defensa la tortura en unes determinades circumstàncies. Una veu en off amb el punt de vista de l’artista es va desplegant en paral·lel a les imatges d’articles de premsa sobre temes que abasten des dels drets humans fins al atur i l’economia global. Rosler hi denuncia el govern i les empreses nord-americanes que donen suport a règims polítics que recorren a la tortura, així com el silenci de la premsa americana, el seu ús tendenciós del llenguatge i la seva parcialitat en la cobertura de notícies.
La ironia del títol associa l’argument a favor de la tortura amb la tranquil·litat de consciència que permet dormir bé a la nit.

Fitxa tècnica

Títol original:
A Simple Case for Torture, or How to Sleep at Night
Número de registre:
3236
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1983
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Mèdia
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 61 min 50 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer