La imatge de l’obra no està disponible on-line.

If It's Too Bad to Be True, It Could Be DISINFORMATION, 1985

Si és massa dolent per ser cert, podria ser DESINFORMACIÓ, 1985
Aquest vídeo formava part d’una instal·lació amb el mateix títol. Rosler l’havia extret d’un article publicat per The New York Times que informava sobre la sospita que el govern nord-americà havia propagat falses informacions sobre Nicaragua, segons les quals aquest petit país hauria comprat avions MIG per atacar els Estats Units. Rosler incorpora material de premsa creant una disrupció entre text i imatge, de manera que la suposada autoritat i objectivitat dels mitjans de comunicació queda en entredit. Com en altres obres, l’estructura formal és indestriable de l’anàlisi política. L’asimetria o descoordinació entre text i imatge remet al Nightly News de l’NBC i a d’altres programes informatius de televisions nord-americanes. Rosler n’analitza la sintaxi enganyosa i mostra la confusió inserida intencionadament en els guions de les notícies. Per tal de remarcar que mai hi ha una història directa i immediata, Rosler reforça la seva pròpia presència aïllant extractes de text de les seves fonts originals i intervenint en imatges ja manipulades.

Fitxa tècnica

Títol original:
If It's Too Bad to Be True, It Could Be DISINFORMATION
Número de registre:
3238
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1985
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 16 min 26 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.