La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Fascination with the [Game of the] Exploding [Historical] Hollow Leg, 1983

Fascinació pel [joc d'] explotar l'[històrica] secció excavada de la muntanya, 1983

Aquest vídeo documenta una instal·lació multimèdia amb elements de performance que simula una sala de comandament estratègic en una situació de guerra. La instal·lació es va dur a terme a la Universitat de Colorado, a Boulder. El lloc de l’exposició estava molt a prop de la instal·lació nuclear de Rocky Flats i del Centre de Comandament de la Defensa Aèria d’Amèrica del Nord (North American Aerospace Defense Command, NORAD), excavat en una muntanya de Colorado Springs.

Martha Rosler va reproduir a grans trets una sala de comandament, amb mapes anotats i alterats, material descriptiu d’armes nuclears, cartells i material de reclutament militar del campus de Boulder, peces de roba militar de segona mà, diapositives de cartells antibel·licistes i marxes de protesta a Europa i els Estats Units. També hi va incorporar fragments de vídeo, collages amb diaris, una visita sonora al centre de comandament del NORAD, una biblioteca de llibres sobre la guerra i objectes diversos. Va incloure en la instal·lació diversos monitors col·locats sobre escriptoris provinents de Rocky Flats on es veien videojocs de guerra, i va penjar del sostre dos paracaigudes de càrrega gegants procedents de l’exèrcit. Durant l’exposició, Rosler va treballar amb estudiants per presentar una performance i una lectura sobre la guerra, i va organitzar un fòrum sobre activisme i pau. A més d’un evident al·legat antibel·licista, amb aquesta instal·lació Rosler també feia referència a la producció d’armament nuclear i al masclisme del sistema militar en un moment de gran tensió política causada per la Guerra Freda.


Fitxa tècnica

Títol original:
Fascination with the [Game of the] Exploding [Historical] Hollow Leg
Número de registre:
3237
Artista:
Rosler, Martha
Data de creació:
1983
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 58 min 16 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Martha Rosler
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.