Carregant...

Archivo F.X.: Entrada: La casa, 1999-2007

Arxiu F.X.: Entrada: La casa, 1999-2007

«Per a La casa vam decidir treballar en un cas particular en la dinàmica de la competitivitat a Badia del Vallès. L’únic pis “alliberat” en una ciutat on el cent per cent dels pisos són habitatge social.» Així comença Pedro G. Romero el seu vídeo Archivo F.X.: Entrada: La casa. Ciutat Badia o Badia del Vallès és una ciutat nova filla de l’obrerisme que, als anys seixanta, va arribar a l’àrea metropolitana de Barcelona procedent del sud peninsular. Situat a la perifèria de Barcelona, aquest polígon d’habitatges mostra de manera significativa l’enquistament dels problemes de la ciutat moderna i dels seus dispositius de clase. Mentre que els nuclis històrics urbans es converteixen en parcs temàtics turístics i la classe alta ocupa les zones residencials, la idea de banlieu continua acollint la immigració més desfavorida. Archivo F.X. forma part del projecte La ciudad vacía, una visió sobre la construcció política de la ciutat moderna.

Per subratllar el fet de ser l’únic pis d’aquesta zona sotmès a la dinàmica del lliure mercat, Pedro G. Romero va demanar al ballarí Israel Galván que el marqués o l’assenyalés amb un ball, una dansa o un dispositiu de gestos que recollís aquesta condició, excepcional en el context de Ciutat Badia. Vestit amb una samarreta del Barça, el ballarí va marcant, amb una dansa sevillana, els diversos espais –petits i amb una acusada estètica des anys setanta– del pis.


Fitxa tècnica

Títol original:
Archivo F.X.: Entrada: La casa
Número de registre:
5274
Artista:
Romero, Pedro G.
Data de creació:
1999-2007
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Amb la col·laboració d'Israel Galván - Vídeo monocanal, color, so, 20 min 37 s
Número d'edició:
Edició de 7
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Pedro G. Romero
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos