La imatge de l’obra no està disponible on-line.

The Americans of Samaná, 1998-2001

Americans de Samanà, 1998-2001

Els fotògrafs Andrea Robbins i Max Becher donen testimoni i veu a la comunitat de Samaná, una península al nord-est de la República Dominicana on viuen els descendents dels esclaus afroamericans alliberats. L’any 1824 hi van arribar unes trentaquatre famílies procedents d’Haití, que acabava d’aconseguir la independència, animades pel nou president i per la Societat Americana de Colonització, que, per motius suposadament humanitaris, promovia l’expulsió dels esclaus alliberats. Tot i que viuen en un país caribeny de parla espanyola, els vuit mil descendents actuals han conservat la parla anglesa del segle XIX, la música, els costums, la gastronomia i la religió protestant. Malgrat el seu aïllament lingüístic i religiós (una successió de governs dictatorials els ha prohibit l’anglès), han mantingut la identitat de grup. Exclosos del desenvolupament econòmic i condemnats a la pobresa, n’hi ha molts que encara s'identifiquen com a nord-americans i esperen la repatriació o poder-se retrobar amb branques de les seves famílies als Estats Units.


Fitxa tècnica

Títol original:
The Americans of Samaná
Número de registre:
2185
Artista:
Robbins / Becher
Data de creació:
1998-2001
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 60 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació Amics dels Museus de Catalunya
Copyright:
© Robbins / Becher
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Andrea Robbins & Max Becher "The Americans of Samaná",  1998-2001
Andrea Robbins & Max Becher "The Americans of Samaná",  1998-2001
Andrea Robbins & Max Becher "The Americans of Samaná",  1998-2001