Carregant...

Sur l'herbe, 2005-2008

A l'herba, 2005-2008
Fotografia, 27 fotografies: 20,3 x 25,3 cm c/u
Fent referència al quadre d’Édouard Manet de 1863 Le Déjeuner sur l’herbe, Jorge Ribalta va realitzar aquesta sèrie de fotografies en el marc del Sònar. Des dels seus orígens el 1994 fins al 2012, aquest festival de música electrònica es va dur a terme pels voltants del CCCB i el MACBA: a les places de Joan Coromines i dels Àngels. Sur l’herbe va ser elaborada en quatre edicions consecutives d’un festival que s’ha convertit en una fita de l’entreteniment organitzat. Les imatges es van fer sempre en dijous i divendres i a la mateixa hora amb l’objectiu de capturar la llum: una llum natural però artificial alhora, ja que el sol es reflecteix en l’edifici de Richard Meier i en el públic formant un joc singular de llum i ombres.
La sèrie no mostra emoció o diversió, sinó que posa de manifest que, en aquest model de lleure organitzat en què el públic forma part de la performance, el descans no està tan lluny de les activitats laborals. Asseguts a l’herba artificial instal·lada per a l’ocasió, els joves evoquen l’escena primigènia de la modernitat o la coneguda escena de Manet sobre el lleure industrialitzat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sur l'herbe
Número de registre:
5027
Artista:
Ribalta, Jorge
Data de creació:
2005-2008
Any d'adquisició:
2013
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata sobre paper fotogràfic
Dimensions:
27 fotografies: 20,3 x 25,3 cm c/u (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Jorge Ribalta, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Exposicions

Àudios

FONS ÀUDIO #32. Jorge Ribalta
27.07.2015