La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Fucking Glory, 2007

Puta glòria, 2007
Instal·lació, 970 x 150 cm

Interessada en la crisi de la noció d’identitat a través de l’ús d’emblemes i lemes, Tere Recarens ha realitzat una trilogia de peces amb bufandes de llana teixides que incorporen noms, colors i logos de clubs de futbol de diversos països: Glory (2007), Fucking Glory (2007) i Fucking Damned Glory (2008).

A Fucking Glory, obra que forma part de la Col·lecció MACBA, l’artista ha cosit diferents bufandes amb els colors i el logo que identifiquen un determinat equip esportiu; són bufandes que va anar aplegant durant un parell d'anys en diversos llocs on viatjava habitualment. Atresorava així l'eufòria de les multituds de seguidors entusiastes davant la victòria dels seus equips. Un objecte d’ús popular com una bufanda li serveix per mostrar el vincle de pertinença que activen els clubs esportius i altres col·lectius de gran força emocional i identitària. Com el mateix títol indica, Fucking Glory remet a la noció de triomf i de glòria, però una glòria tan efímera i terrenal com és la del futbol.


Fitxa tècnica

Títol original:
Fucking Glory
Número de registre:
3663
Artista:
Recarens, Tere
Data de creació:
2007
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Llana teixida
Dimensions:
970 x 150 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Tere Recarens
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.