Carregant...

Sense títol, 1972

Assemblatge, 133 x 272 x 28 cm

Membre de la Beat Generation, Rauschenberg va interessar-se als anys cinquanta pel collage i l’assemblatge, gèneres que va descobrir juntament amb Cy Twombly i guiat per l’interès cap a Marcel Duchamp i Joseph Cornell. Després d’experimentar amb les seves múltiples possibilitats, ja als anys setanta incorpora materials pobres com cartró, cinta d’embalatge o cautxú. Amb un aspecte intencionadament pobre, a la seva obra Sense títol fuig de qualsevol retòrica formal. El procediment tècnic de l’assemblatge no només serveix per posar en diàleg diversos materials, sinó que també suposa una reivindicació visual dels objectes. L’estètica residual d’aquesta obra conté una crítica directa al capitalisme i al seu sistema circular de producció-consum-refús.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
0039
Artista:
Rauschenberg, Robert
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
1988
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Assemblatge
Tècnica:
Assamblatge sobre fusta
Dimensions:
133 x 272 x 28 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Robert Rauschenberg, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:

Recursos d'accessibilitat
Audiodescripció
Làmina en relleu
Reproducció tàctil
Text en braille

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.