La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Cruzar un muro, 2012

Travessar un mur, 2012

«Tota persona té dret a sortir de qualsevol país, fins i tot el propi, i a retornar-hi.» Partint de l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans, Enrique Ramírez construeix un relat fílmic amb tres personatges que s’esperen en una oficina d’immigració d’una geografia indeterminada. En aquest escenari on convergeixen bona part de les aspiracions humanes del nostre temps, a mesura que evoluciona el film, el relat hi enllaça, d’una manera tan subtil com metafòrica, realitat i ficció, fets i introspecció. Mentrestant, una veu en off llegeix fragments de la carta que el cap indi Seattle va adreçar al presidents dels Estats Units el 1855 en resposta a l’oferta per part d’aquest d’una compra de terres. Nocions com espera, convicció, anhel, dret, viatge, frontera i origen són evocades amb una gran força poètica i política. Cruzar un muro va ser enregistrat a la Laguna de Aculeo, al Paine, Xile, l’any 2012.


Fitxa tècnica

Títol original:
Cruzar un muro
Número de registre:
5109
Artista:
Ramírez, Enrique
Data de creació:
2012
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 5 min 12 s
Número d'edició:
Ed. 1/5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Screen Projects
Copyright:
© Enrique Ramírez
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.