Carregant...

Sense títol, 1968

Instal·lació, 61 teles: 24,5 x 24,5 cm c/u.

Cap al 1963-1964 vaig començar a fer assemblatges tot partint de diaris i revistes, és a dir, de trossos de paper de diari enganxats sobre tela i retocats mitjançant pintura acrílica. La fase següent fou la dels fotomuntatges i l’ampliació d’aquests sobre tela i plaques metàl·liques fotogràfiques, ja que volia donar una altra dimensió a la imatge i també aconseguir un major impacte sobre l’espectador.» El llarg fris d’imatges mediàtiques que compon aquesta obra pertany a aquest segon moment al qual es refereix Joan Rabascall, quan incorpora la tècnica del collage sobre tela. Gran observador de la vida social, Rabascall opera amb una combinatòria d’imatges d’una gran eficàcia. Amb permutacions, superposicions, canvis d’escala i composicions d’imatges procedents dels mitjans, que posa al servei d’una crítica impecable al capitalisme, al consumisme i al model de vida que aquests han imposat.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol
Número de registre:
RT.0136
Artista:
Rabascall, Joan
Data de creació:
1968
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Collage sobre tela
Dimensions:
61 teles: 24,5 x 24,5 cm c/u. (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Joan Rabascall, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.