Carregant...

Bio Dop, 1974

Entre els artistes catalans que a finals dels anys seixanta van arribar a París -coneguts com «els catalans de París»- hi havia Benet Rossell i Joan Rabascall. En col·laboració amb Miralda i Jaume Xifra, van produir obres com els happenings col·lectius coneguts amb el nom de Cerimonials o pel·lícules experimentals com Bio Dop. Enregistrada a l’estudi de Rossell, Bio Dop incorpora imatges publicitàries d’una marca de brillantina i altres materials recollits per Rabascall. Mitjançant tècniques com el collage i la repetició, la pel·lícula deconstrueix el relat de l’anunci per evidenciar la frivolitat, la buidor i la falsedat de la publicitat.

Fitxa tècnica

Títol original:
Bio Dop
Número de registre:
3097
Artista:
Rabascall, Joan - Rossell, Benet
Data de creació:
1974
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, b/n, so, 4 min 56 s
Número d'edició:
Ed. 5/7
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Benet Rossell; © Antoni Miralda, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos

Àudios

FONS AUDIO #5. Benet Rossell
22.12.2010