Carregant...

Boom, 1976

Pintura, 100,3 x 71,9 cm

Manolo Quejido va formar part de la Nova figuració madrilenya, un grup d’artistes que, entre 1975 i 1980, van decidir dedicar-se a la pintura al marge de les convencions estètiques i culturals dominants al final de la dictadura. Amb un llenguatge situat entre el pop i el neoexpressionisme, van saber reflectir el complex moment de la transició política espanyola en les seves obres.

Les pintures de Manolo Quejido, que conjuguen paraules, frases, números i símbols amb imatges, es caracteritzen per una figuració i un color pròxims al còmic, i per l’ús d’una pinzellada despreocupada que volia allunyar-se de la transcendència de la pintura informalista i matèrica espanyola del període anterior.


Fitxa tècnica

Títol original:
Boom
Número de registre:
2816
Artista:
Quejido, Manolo
Data de creació:
1976
Any d'adquisició:
2006
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic sobre cartolina
Dimensions:
100,3 x 71,9 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Fundación Catalana Occidente
Copyright:
© Manolo Quejido, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.