Carregant...

Calidoscopi, 1981

Mèdia-instal·lació, Dimensions variables

A meitat dels anys setanta, Carles Pujol decideix passar de l’espai pictòric bidimensional a les tres dimensions. Un canvi de llenguatge que du a terme sense abandonar el seu interès per la geometrització de l’espai, el joc de perspectives i la multiplicitat de punts de vista. Presentada a Metrònom l’any 1981, aquesta instal·lació posa en diàleg un element fix i tridimensional –el perfil d’un paral·lelepípede fet amb bastidors de pintura de fusta suspesos a l’espai– i un de canviant –la projecció d’imatges a la paret. Projectada a la paret-pantalla i en un clar efecte de calidoscopi, l’ombra de la figura o de les línies que en dibuixen el volum es converteix també en un element canviant a mesura que la mirada de l’observador es desplaça per l’espai.


Fitxa tècnica

Títol original:
Calidoscopi
Número de registre:
RT.0135
Artista:
Pujol, Carles
Data de creació:
1981
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Acrílic sobre fusta i vídeo monocanal, color, so, projecció contínua
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Carles Pujol
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.