Carregant...

Tetsuo, Bound to Fail, 1998

Tetsuo, condemnat a fracassar, 1998
El vídeo de Sergio Prego fa referència a la pel·lícula Tetsuo: The Iron Man (1989), el protagonista del qual és una figura de culte del cinema fantàstic japonès. Prego es presenta com un superheroi decadent que sobrevola els suburbis de Bilbao. Realitzant accions on preval l’element aleatori com salts, explosions i raigs d’aigua llençats a l’aire, l’artista va disposar 40 càmeres en un cercle al seu voltant per capturar les seves accions des de diferents angles de visió. Editant les seqüències i mostrant una presa rere l’altra, es van fer visibles situacions que semblen invalidar les lleis de la física.

Fitxa tècnica

Títol original:
Tetsuo, Bound to Fail
Número de registre:
1911
Artista:
Prego, Sergio
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
2002
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 17 min 30 s
Número d'edició:
Ed. 7/10
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies al Taller de la Fundació
Copyright:
© Sergio Prego
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.