La imatge de l’obra no està disponible on-line.

The Whole World is Watching - Weatherman 69, 1989

El món sencer està mirant - Weatherman 69, 1989

Raymond Pettibon va néixer l’any 1954 a Tucson (Arizona), però des dels dos anys ha viscut a Califòrnia, on es va traslladar amb la seva família. El 1977 es va graduar en econòmiques per la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles. Posteriorment va treballar com a professor de matemàtiques en una escola de secundària, que aviat va abandonar per iniciar la seva carrera com a artista professional. Pettibon, que va començar a utilitzar aquest sobrenom de la infància com a nom artístic, mai no va assistir a cap escola d’art. Ell insisteix que no té aptituds especials per dibuixar i admet que ha après de l’estil d’artistes com ara Reginald Marsh, Edward Hooper i, fins i tot, Goya.

Ja a la universitat va fer les tires còmiques, de caràcter polític, per al Daily Bruin, i va publicar els seus dibuixos en fullets fotocopiats fets per ell mateix. Però va ser el dibuix per a la coberta del disc del grup punk Black Flag, que liderava el seu germà Greg Ginn, el que li va donar un cert prestigi dins de l’escena i la cultura punk del final dels anys setanta i començament dels vuitanta. Des de llavors, l’aparició de les seves imatges en discos i fulls de mà de grups tan coneguts com Sonic Youth l’ha convertit en figura de culte per als devots de la subcultura musical americana d’aquells anys.

L’extensa obra d’aquest artista, formada per centenars de dibuixos, i també per diversos llibres, vídeos i instal•lacions, ha fet de Raymond Pettibon una figura rellevant dins de l’art contemporani, i actualment és l’artista americà més destacat en la utilització del devaluat dibuix com a mitjà d’expressió artística.

Actualment viu i treballa a Hermosa Beach, Califòrnia.


Fitxa tècnica

Títol original:
The Whole World is Watching - Weatherman 69
Número de registre:
2243
Artista:
Pettibon, Raymond
Data de creació:
1989
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 121 min 55 s i funda de cartolina
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Raymond Pettibon
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.