Carregant...

Voy a hacer de mí una estrella, 1975

Fotografia, 60,9 x 40 cm

La tardor de l'any 1975 Carlos Pazos va fer, amb el fotògraf Albert Cruells i la maquilladora M.J. Carandini, una sèrie de vint-i-un retrats en blanc i negre en els quals l'artista simulava les maneres amb què els estudis cinematogràfics de Hollywood promocionaven les seves estrelles. Interessat per aquesta estètica, Pazos va iniciar una col·lecció de treballs: fotografies, objectes, souvenirs, instal·lacions, performances, que van anar construint una personalitat i una narració fictícies. Aquest projecte mantenia un distanciament irònic entre l'artista i el seu personatge, i a més tractava des d'una perspectiva crítica la problemàtica de la imatge i el seu valor en la societat.

Amb la sèrie de fotografies Voy a hacer de mí una estrella, l'elaboració de la qual coincideix amb l'agonia i mort de Franco, l'artista comença una sèrie d'obres com a artista-actor que es desenvoluparà en els cinc anys següents. La manipulació de la pròpia imatge com a obra, creant un personatge, es relaciona amb actituds heretades de Dalí i pròximes a Andy Warhol i Joseph Beuys, en l'obra dels quals l'assumpció del mite s'associa a una transmutació narcisita en el procés de conquesta d'una realitat hostil.

Aquesta sèrie, que s'exposa el gener del 1976 a Vinçon, exerceix un efecte psicològic immediat sobre el mateix artista, que passa bruscament de ser un jove tímid i lacònic a convertir-se en un home aparentment loquaç i extravertit.


Fitxa tècnica

Títol original:
Voy a hacer de mí una estrella
Número de registre:
1487
Artista:
Pazos, Carlos
Data de creació:
1975
Any d'adquisició:
1999
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata sobre paper fotogràfic
Dimensions:
60,9 x 40 cm (alt x ample)
Número d'edició:
Ed. 2/2
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Carlos Pazos, A+V Agencia de Creadores Visuales
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Imatges

Carlos Pazos "Voy a hacer de mí una estrella", 1975
Carlos Pazos "Voy a hacer de mí una estrella", 1975
Carlos Pazos "Voy a hacer de mí una estrella", 1975