Carregant...

O Home que Falaba Vegliota, 1972

L'home que parlava vegliota, 1972
Pintura, 12 parts 99 x 99 cm c/u
Les dotze pintures que configuren el còmic O home que falaba vegliota de Reimundo Patiño relaten, metafòricament, les agressions que reben les llengües minoritàries. El vegliota és una llengua que es parlava a la zona de Dalmàcia, a l’actual Croàcia; una llengua romànica en extinció. Als anys setanta, quan Patiño va realitzar aquesta obra, només la parlaven mig centenar de persones. Partint d’aquesta dada, Patiño construeix un relat-denúncia de la repressió que va patir la llengua gallega durant el franquisme. Es tracta d’una contundent crònica satírica, on apareixen el Papa i el Pentàgon perseguint l’últim parlant de vegliota per exterminar-lo. És considerada l’obra fundacional del còmic gallec.

Fitxa tècnica

Títol original:
O Home que Falaba Vegliota
Número de registre:
2811
Artista:
Patiño, Reimundo
Data de creació:
1972
Any d'adquisició:
2006
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Acrílic sobre fusta de conglomerat
Dimensions:
12 parts 99 x 99 cm c/u (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Cobega
Copyright:
© Reimundo Patiño, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.