La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Panoplie II, 1964

Panòplia II, 1964
Pintura, 78,5 x 58 cm

La formació en arquitectura de Pablo Palazuelo va incidir en el seu interès per la matemàtica i la física, que aviat va ampliar amb el descobriment de les filosofies orientals, l’esoterisme i la càbala. Rere l’aparent simplicitat de les seves composicions abstractes, hi ha un entramat de referents teòrics. Més que produir un objecte acotat i tancat, les seves geometries proven d’expressar el canvi i la metamorfosi. Tot i que formalment treballa amb polígons, prismes, rectangles i altres cossos geomètrics, a Palazuelo li interessa l’energia i el moviment intrínsecs que emanen de les formes. Les seves composicions demanen una imaginació activa per part del receptor. Es tracta que l’ull, quan mira, més que constatar visualment, pugui «mirar a dins» o «conèixer».


Fitxa tècnica

Títol original:
Panoplie II
Número de registre:
3140
Artista:
Palazuelo, Pablo
Data de creació:
1964
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Gouache sobre paper
Dimensions:
78,5 x 58 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Collection Mme Sylvie Baltazart-Eon, París
Copyright:
© Fundación Palazuelo
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.