Carregant...

La grande étude IV, 1957-1958

El gran estudi IV, 1957-1958
Pintura, 134 x 87,3 cm
La formació en arquitectura de Pablo Palazuelo va incidir en el seu interès per la matemàtica i la física, que aviat va ampliar amb el descobriment de les filosofies orientals, l’esoterisme i la càbala. Rere l’aparent simplicitat de les seves composicions abstractes, hi ha un entramat de referents teòrics. Més que produir un objecte acotat i tancat, les seves geometries proven d’expressar el canvi i la metamorfosi. Tot i que formalment treballa amb polígons, prismes, rectangles i altres cossos geomètrics, a Palazuelo li interessa l’energia i el moviment intrínsecs que emanen de les formes. Les seves composicions demanen una imaginació activa per part del receptor.
Es tracta que l’ull, quan mira, més que constatar visualment, pugui «mirar a dins» o «conèixer».

Fitxa tècnica

Títol original:
La grande étude IV
Número de registre:
3135
Artista:
Palazuelo, Pablo
Data de creació:
1957-1958
Any d'adquisició:
2008
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
134 x 87,3 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sales 3 i 4
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Fundación Palazuelo
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

Visita la mostra permanent
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer