Carregant...

La grande étude IV, 1957-1958

El gran estudi IV, 1957-1958
Pintura, 134 x 87,3 cm
La formació en arquitectura de Pablo Palazuelo va incidir en el seu interès per la matemàtica i la física, que aviat va ampliar amb el descobriment de les filosofies orientals, l’esoterisme i la càbala. Rere l’aparent simplicitat de les seves composicions abstractes, hi ha un entramat de referents teòrics. Més que produir un objecte acotat i tancat, les seves geometries proven d’expressar el canvi i la metamorfosi. Tot i que formalment treballa amb polígons, prismes, rectangles i altres cossos geomètrics, a Palazuelo li interessa l’energia i el moviment intrínsecs que emanen de les formes. Les seves composicions demanen una imaginació activa per part del receptor.
Es tracta que l’ull, quan mira, més que constatar visualment, pugui «mirar a dins» o «conèixer».

Fitxa tècnica

Títol original:
La grande étude IV
Número de registre:
3135
Artista:
Palazuelo, Pablo
Data de creació:
1957-1958
Any d'adquisició:
2008
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
134 x 87,3 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sales 3 i 4
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Col·lecció Fundación Repsol
Copyright:
© Fundación Palazuelo
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

El que pretenc quan explico la història d’una víctima de la violència a Colòmbia és apel·lar al record del dolor que experimentem tots els éssers humans, aquí o a qualsevol lloc del món.
Doris Salcedo