La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Gerundi circular, 2021

Mèdia-instal·lació, Pantalla: 84 x 152 cm (perímetre)

Gerundi circular (2021) és una hipnòtica videoinstal·lació de Claudia Pagès que gira entorn de les rutes marítimes globals, l’argot legal i el flux incansable de mercaderies i persones que caracteritzen el capitalisme en actiu. El film, enregistrat en un bucle continu de 360 º, combina els gestos rítmics de tres performers i capes de textos manuscrits, en una sèrie de seqüències videomusicals. 

Aquesta narració panoràmica s’emmarca en tres espais característics i interconnectats, relacionats tant amb el futur com amb el present del port comercial de Barcelona: el World Trade Center –un centre de negocis en forma de vaixell–, l’edifici de duanes del segle XIX i l’escullera. Completa la instal·lació una catifa de cartró estampada amb retalls de frases de manuals de dret, en els quals Pagès barreja gerundis (una forma verbal que no determina el gènere ni el número) i tracta els cossos com a objectes i actants. Gerundi circular ens fa ser testimonis de les complexitats logístiques de la ciutat com una interfície sense fricció aparent entre l’espai obert del mar i les infraestructures, els comportaments i els llenguatges de creació humana.


Fitxa tècnica

Títol original:
Gerundi circular
Número de registre:
6286
Artista:
Pagès, Claudia
Data de creació:
2021
Any d'adquisició:
2022
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Vídeo 360°, color, so, 14 min 50 s i serigrafia sobre cartró
Dimensions:
Pantalla: 84 x 152 cm (perímetre) (alt x ample)
Número d'edició:
Edició d'1 + P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Copyright:
© Claudia Pagès
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.