La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Variació lineal per a una capsa de mistos, 1970

Objecte, 5 x 700 cm.

L’obra de Jordi Pablo, iniciada el 1969, incorpora objectes vinculats a la realitat quotidiana. Per a l’artista és bàsic el concepte de morfologia, aquest estudi de les formes situat entre la biologia, la funcionalitat i l’art. En la nova vida adjudicada als objectes, el llenguatge hi té també un paper destacat, amb títols que vinculen poesia, ironia i joc. En aquest conjunt d’objectes primerencs explora la idea de variació o multiplicitat a través de subtils alteracions de la forma. El resultat són objectes impossibles (com el regle que no mesura) o que han perdut la seva funció (pintes despentinades, materials de publicitat que no comuniquen res o gomes d’esborrar desfetes) o bé són la transposició d’un tema musical, com Variació lineal per a una capsa de mistos, que parteix del darrer tema de l’àlbum Stonehenge de Richie Havens: la durada de la visió detallada de l’objecte correspon als 8 minuts d’aquest tema.


Fitxa tècnica

Títol original:
Variació lineal per a una capsa de mistos
Número de registre:
RT.0096
Artista:
Pablo, Jordi
Data de creació:
1970
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Capses de llumins intervingudes sobre cartró
Dimensions:
5 x 700 cm. (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jordi Pablo
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.