La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Tres parells de sabates, 1970

Objecte, 16 x 16 x 13 cm.

La reflexió objectual duta a terme per Jordi Pablo es construeix com un estudi de les formes. El joc, la tautologia, la paradoxa, el divertiment i el concepte filosòfic hi són com un fons que n’orienta el sentit. Cal llegir també l’element poètic que hi aporta el llenguatge, amb títols que remeten sovint a la poesia visual. «L’escultura moderna ha de ser entesa en la mesura de la seva abstracció, com una vertadera “gramàtica” de formes», explicava l’any 1975 en el llibre Cossos, formes i objectes a l’espai. Els seus treballs teòrics i les seves exploracions morfològiques prenen tot tipus de materials pobres, des d’elements naturals com branques o fulles, fins a matèries manufacturades com plàstic, paper o ceràmica, per aconseguir una nova dimensió artística i conceptual de l’objecte.


Fitxa tècnica

Títol original:
Tres parells de sabates
Número de registre:
RT.0098
Artista:
Pablo, Jordi
Data de creació:
1970
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Talons de fusta i metall sobre cub de cartró
Dimensions:
16 x 16 x 13 cm. (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jordi Pablo
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.