La imatge de l’obra no està disponible on-line.

I See Infinite Distance Between Any Point and Another, 2012

Veig una distància infinita entre un punt qualsevol i un altre punt, 2012

El 2012, la poetessa i artista francolibanesa americana Etel Adnan (1925-2021) va publicar Sea and Fog (Mar i boira), un poema èpic que evoca aquests dos elements físics com a metàfores del poder i del pas del temps. Partint d’aquest text, Anjalika Sagar i Kodwo Eshun, coneguts com The Otolith Group, duen a terme una lectura del primer capítol, Sea. Enregistrat en gran part a l’apartament parisenc d’Etel Adnan, la veu suau de l’autora i el soroll ambiental, silenciós però present, creen una atmosfera poderosa i meditativa. En el seu seu poema, Adnan constata el moviment de l’oceà i la mutació contínua de la matèria. El text transita des del sublim a la violència, des de la vall de Yosemite fins al jeep d’un soldat al desert, des de Dostoievski fins a Leslie Scalapino. Un llibre de salms poètics que The Otolith Group converteix en un experiment de concentració i un estudi dels gestos, el llenguatge i l’oceà. El film forma part de la trilogia produïda per aquest grup l’any 2012 entorn de la geopolítica i la història humana associades al mar.


Fitxa tècnica

Títol original:
I See Infinite Distance Between Any Point and Another
Número de registre:
5018
Artista:
The Otolith Group
Data de creació:
2012
Any d'adquisició:
2012
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 33 min 32 s
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Productors executius
Copyright:
© The Otolith Group
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.