Carregant...

Hydra Decapita, 2010

HYDRA DECAPITA evoca el món subaquàtic imaginat pel duo electrònic de Detroit Drexciya. Es tracta d’un món habitat pels descendents dels africans llançats al mar des dels vaixells d’esclaus, com el Zong, durant la travessia de l’Atlàntic o el «passatge intermedi» el 1781. Aquesta atrocitat es duia a terme amb l’objectiu de cobrar l’assegurança per la «càrrega» perduda en alta mar. El reduït llenguatge visual de la pel·lícula, que se centra en l’oceà i s’acompanya de música electrònica contemplativa i de veus, entreteixeix diverses referències històriques: el Zong; la pintura de J. M. W. Turner titulada The Slave Ship (1849), que al·ludeix al terrible esdeveniment; i l’anàlisi del crític John Ruskin d’aquesta pintura. Utilitzant el tràfic d’esclaus com a al·legoria, Hydra Decapita combina mite i història per examinar les intricades relacions entre poder, mort, globalització, abstracció i el sistema de capital financer contemporani.

Fitxa tècnica

Títol original:
Hydra Decapita
Número de registre:
4441
Artista:
The Otolith Group
Data de creació:
2010
Any d'adquisició:
2012
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, color, so, 31 min 41 s
Número d'edició:
Edició de 5 + P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Otolith Group
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.


Continguts relacionats

Vídeos