La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Half Tyre with Deflated Tube, 1987

Mig pneumàtic amb la càmera desinflada, 1987
Escultura, 56 x 63 x 24 cm

Un eix fonamental de la pràctica artística de Claes Oldenburg és la conversió de la matèria, a força de transformar objectes comuns de gran consum en escultures toves com s’evidencia a Half Tyre with Deflated Tube. Eliminant les funcions i els significats habituals dels objectes, l’artista construeix una crítica de la seva època a través de la ironia i el sentit de l’humor, que el situen com un dels màxims exponents de l’art pop. Moltes de les seves obres estan realitzades en col·laboració amb la seva dona, Coosje van Bruggen. A més, Oldenburg experimenta amb grans escultures d’art públic que generalment presenten rèpliques a escala monumental d’objectes quotidians, com Els mistos (1992), situada en una cruïlla del barri barceloní d’Horta-Guinardó.


Fitxa tècnica

Títol original:
Half Tyre with Deflated Tube
Número de registre:
0028
Artista:
Oldenburg, Claes
Data de creació:
1987
Any d'adquisició:
1988
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Polietilè, cartró i acrílic
Dimensions:
56 x 63 x 24 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Claes Oldenburg
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.