La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Tinter. Sèrie: Objectes enfangats, 1980

Objecte, 6 x 17 x 13 cm

Pere Noguera pren la tradició industrial de ceràmica i terracota de la Bisbal de l’Empordà, el seu lloc de naixement, per actualitzar-la des del concepte i l’acció. Aplica el seu coneixement dels processos d’aquesta artesania ancestral com a mètode per a l’escultura contemporània. Ja sigui revestint objectes d’ús quotidià com una escombra de bruc o una pinta de fang, ja sigui a través de l’enfangada, un concepte inventat per l’artista a finals dels anys setanta. Noguera crea instal·lacions d’objectes i els revesteix de terra líquida per deixar que s’assequin de manera natural. A més de suprimir els colors i arranar les diferències entre les coses, la idea de procés i de fragilitat passa per davant d’allò que és permanent. La matèria i els seus processos prenen així la condició d’esdeveniment.


Fitxa tècnica

Títol original:
Tinter. Sèrie: Objectes enfangats
Número de registre:
RT.0073
Artista:
Noguera, Pere
Data de creació:
1980
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Tinter i plomes estilogràfiques enfangades
Dimensions:
6 x 17 x 13 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Pere Noguera
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.