La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Porta doble, 1990

Bona part de les propostes de Pere Noguera funcionen com a dispositius materials i objectuals que qüestionen nocions filosòfiques com el temps, el desdoblament i la identitat, o el diàleg entre interior i exterior. Això ho porta a terme ja sigui intervenint amb fotocòpies les etiquetes i embolcalls comercials de productes d’ús quotidià, a través de composicions fotogràfiques o amb instal·lacions que incorporen portes de vidre i elements de construcció. En relació amb els rellotges, cal esmentar que si, ja l’any 1975, Noguera va immobilitzar l’esfera d’un rellotge de paret mentre el pèndol seguia funcionant, en el seu Rellotge mirall de 1990 juga amb la idea de replicar el temps. Quant a la seva Porta doble, confronta el fet constructiu d’unes rajoles de ceràmica amb l’habitatge i la llinda de l’àmbit domèstic que suposa una porta.


Fitxa tècnica

Títol original:
Porta doble
Número de registre:
RT.0209
Artista:
Noguera, Pere
Data de creació:
1990
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous
Tipus d'objecte:
Instal·lació
Tècnica:
Portes de vidre, rajoles hidràuliques i envasos de lleixiu
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Pere Noguera
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.