Carregant...

Alpino. Sèrie: Fotocòpies, 1975

Assemblatge, 65 x 50 x 2 cm.

La fotocòpia va ser un nou mitjà explorat per l’art conceptual, que no distingia entre obra i document. En valorava la serialitat, el fet de deixar de banda la idea d’original i d’obra única, i la capacitat per designar el nou univers del consum. Un dels artistes que el van incorporar àmpliament va ser Pere Noguera, que l’any 1975 va presentar a la Sala Vinçon de Barcelona l’exposició La fotocòpia com a obra-document.

Noguera hi va mostrar un treball de més abast conceptual que l’anomenat copy-art, que es practicava en aquell moment, agrisant amb fotocopies l’univers publicitari de l’objecte de consum. Caràtules, etiquetes i embolcalls d’objectes industrials relacionats amb les necessitats quotidianes han estat intervinguts amb fotocòpies del mateix objecte. Un ready-made rectificat, com l’ha anomenat la crítica, i un treball sobre el monocrom i la supressió del color, però també sobre el volum i la realitat, i una manera de portar la fotocopiadora a la dimensió espacial.

 


Fitxa tècnica

Títol original:
Alpino. Sèrie: Fotocòpies
Número de registre:
RT.0082
Artista:
Noguera, Pere
Data de creació:
1975
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Assemblatge
Tècnica:
Reprografia sobre paper damunt de capsa de llapis de colors adherida a la fusta
Dimensions:
65 x 50 x 2 cm. (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Edició de 20
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Pere Noguera
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.