Carregant...

Manipulating a Fluorescent Tube, 1969

Manipulant un tub fluorescent, 1969

Bruce Nauman està assegut a terra a l’estudi, a les fosques, eixancarrat com en un exercici de ball i amb un tub de llum fluorescent enmig de les cames. Al cap d’una estona, es posa de genolls, es repenja amb les mans a terra, inclina el tors sobre el tub i s’està així uns quants minuts. Tot seguit Nauman adopta altres posicions, sempre a terra interactuant amb el tub de neó, que esdevé una extensió del seu cos i l’única font de llum. L’objecte i el cos es fonen en una sola entitat que es fragmenta per una il·luminació que de vegades enlluerna i de vegades oculta.

Nauman entenia que la creació artística era tan important com l’art en si, de manera que tot el que produïa a l’estudi quan estava sol també era art. L’important en aquest procés ja no era el producte, sinó l’activitat.


Fitxa tècnica

Títol original:
Manipulating a Fluorescent Tube
Número de registre:
2224
Artista:
Nauman, Bruce
Data de creació:
1969
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, b/n, so, 62 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Bruce Nauman, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.