Carregant...

Dance or Exercise on the Perimeter of a Square (Square Dance), 1967-1968

Dansa o exercici en el perímetre del quadrat (Dansa quadrada), 1967-1968

Per a aquesta pel·lícula, Nauman va dibuixar un quadrat al terra de l’estudi amb cinta adhesiva, marcant-hi el punt mig de cada costat. A cadascun dels costats hi fa els mateixos moviments: seguint el ritme d’un metrònom, desplaça l’una i l’altra cama alternativament des del punt mig fins a tocar l’angle amb el peu i torna al punt de partida. Cada pas que fa, doncs, equival a la meitat de la longitud del costat del quadrat. A intervals regulars es ressitua al costat adjacent i va recorrent així tot el perímetre del quadrat, de vegades mirant cap a l’interior i d’altres cap a l’exterior. Traçant un quadrat amb el seu cos, Nauman fusiona la formalitat minimalista amb el gest corporal mecànic d’un cos que dibuixa arquitectures efímeres.


Fitxa tècnica

Títol original:
Dance or Exercise on the Perimeter of a Square (Square Dance)
Número de registre:
2220
Artista:
Nauman, Bruce
Data de creació:
1967-1968
Any d'adquisició:
2003
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula 16 mm transferida a vídeo, b/n, so, 8 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Bruce Nauman, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.