Carregant...

Scena, 2003

Escena, 2003

Deimantas Narkevičius enregistra l’edifici del Centre d’Art Contemporani de Vílnius, a Lituània. En línia amb altres treballs en què interpel·la el pas d’una societat soviètica a un Estat democràtic, l’artista mostra la història com una construcció de mites sovint allunyada dels fets i com un exercici de contramemòria. A Scena, el protagonisme se l’endú un edifici relacionat amb la modernitat constructiva i funcional dels anys seixanta. Es va dissenyar per albergar el pavelló del 50è aniversari de la Revolució d’Octubre. Conegut com el Palau de les Exposicions, s’hi feien les mostres d’art oficial fins a començament dels noranta, quan es va convertir en un centre d’art contemporani. Narkevičius celebra la seva programació independent, única al país, i el fet que s’hagi alliberat de la imposició de les xifres i de l’objectiu d’arribar a les masses. Aquesta llibertat, segons l’artista, està vinculada amb la seva arquitectura. L'espai obert, les dimensions i una estètica minimalista d'arquitectura pública social l’han convertit en un lloc catalitzador per a les noves generacions d'artistes.


Fitxa tècnica

Títol original:
Scena
Número de registre:
2956
Artista:
Narkevicius, Deimantas
Data de creació:
2003
Any d'adquisició:
2007
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula Super 8 mm transferida a vídeo, color, so, 9 min 30 s
Número d'edició:
Ed. 1/5 + 2 P.A.
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Agrolimen
Copyright:
© Deimantas Narkevicius, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.