Carregant...

On Subjectivity, 1978

Sobre la subjectivitat, 1978
Mèdia-instal·lació, Dimensions variables

La frase “El mitjà és el missatge” (1964) de Marshall McLuhan sintetitza l’interès que susciten els nous mitjans de comunicació de masses i com condicionen la percepció de la realitat i la informació que ens arriba. A partir d’imatges descontextualitzades dels mitjans de comunicació, On Subjectivity (1978) de Muntadas se centra en la naturalesa de la informació i en la seva interpretació i construcció ideològica. Evidencia que el significat atribuït a una imatge és el resultat de les influències, els coneixements i la personalitat de cada individu.

La instal·lació consta del llibre On Subjectivity (Fifty photographs from The Best of Life) i del vídeo On Subjectivity (About TV). Muntadas va seleccionar 50 fotografies de The Best of Life –publicació que incloïa centenars de fotografies de la revista Life–, va fer 5 còpies de cadascuna i va enviar cada còpia a 5 persones diferents, demanant un comentari de la imatge. El resultat fou el llibre On Subjectivity que, a més de les fotografies, inclou les 250 aportacions. El vídeo s’estructura com un collage que alterna imatges d’un aparell de televisió emetent diferents programes amb les de persones que opinen sobre ells.


Fitxa tècnica

Títol original:
On Subjectivity
Número de registre:
1540
Artista:
Muntadas
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
2000
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Mèdia-instal·lació
Tècnica:
Instal·lació.-- "About TV": Vídeo monocanal, color, so, 50 min; "On Subjectivity: Fifty photographs from The Best of Life": 50 fotografies a les sals de plata, projecció de diapositives transferida a arxiu digital, vitrines, llibre, sobres i altres materials
Dimensions:
Dimensions variables
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Muntadas, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.