Carregant...

The Kiss, 1984-1985

El bes, 1984-1985
The Kiss explora un clixé de la narrativa clàssica de Hollywood. Les imatges pertanyen a un film rodat per Robert Rossen el 1947, Body and Soul, sobre un jove boxejador corromput pel món de l’èxit. L’escena del petó té lloc a la porta de l’apartament de la seva promesa: un llarg petó inicia i clausura alhora la relació física, que queda congelada a l’espera. La noia tanca la porta del seu espai privat i retorna el protagonista al carrer. En mans de Raphael Montañez Ortiz, els set segons de l’escena esdevenen sis minuts llarguíssims. Alentint fins a l’extrem una seqüència tan iconogràfica com un petó, aquesta es converteix en una acció sincopada i espasmòdica, absurda en el seu ritme cardíac. L’arxiu cinematogràfic de Hollywood constitueix un camp extraordinari per rastrejar-hi la llei del que pot ser dit, estipulada per un cinema d’exclusió, reducció i negació. Montañez Ortiz parteix de material fílmic ja existent per evidenciar estereotips i patrons d’exclusió generats pels relats visuals sorgits de la factoria americana.

Fitxa tècnica

Títol original:
The Kiss
Número de registre:
2862
Artista:
Montañez Ortiz, Raphael
Data de creació:
1984-1985
Any d'adquisició:
2007
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, b/n, so, 6 min
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© ortiz
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.