Carregant...

Translacions. Dona-arbre [Documentació de l'acció realitzada el novembre de 1973 a Sant Llorenç de Munt, Espanya], 1973 (1992/2020)

Fotografia, 3 fotografies: 39 x 29 x 3 cm c/u i 1 fotografia: 100 x 70 x 3 cm

En el marc de l’arte povera, la reflexió sobre la materialitat de la natura va centrar les accions de Fina Miralles a començament dels anys setanta. Bona part dels seus treballs posaven l’accent en la dialèctica entre natura i artifici mitjançant el canvi de context d’elements físics. La seva sèrie Translacions documenta algunes d’aquestes accions realitzades el novembre de 1973. A la platja de Premià de Mar, Miralles va fer flotar herba al mar: l’herba, que s’havia plantat a Sabadell, es va tallar i transportar en pans de 40 x 40 cm. La flotació va durar unes tres hores. Miralles va reunir les imatges de l’acció en una caixa-maleta com una referència a l’emblemàtica Boîte en valise de Marcel Duchamp. Un dels altres treballs de Translacions es va dur a terme a Sant Llorenç del Munt, on l’artista es va «plantar» a terra com si fos un arbre, enterrant el seu propi cos fins als genolls, tal i com es pot veure als materials documentals que es mostren a la vitrina.


Fitxa tècnica

Títol original:
Translacions. Dona-arbre [Documentació de l'acció realitzada el novembre de 1973 a Sant Llorenç de Munt, Espanya]
Número de registre:
0503
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1973 (1992/2020)
Any d'adquisició:
1997
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia a les sals de plata sobre paper i impressió per raig de tinta sobre paper
Dimensions:
3 fotografies: 39 x 29 x 3 cm c/u i 1 fotografia: 100 x 70 x 3 cm
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art i donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.