La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Mediterrani t'estim

Mediterrani t'estim és el projecte que Fina Miralles va presentar al pavelló espanyol de la Biennal de Venècia de 1978, al voltant del tema «De la natura a l’art i de l’art a la natura». La seva intervenció s’exposava al costat de treballs de Nacho Criado, José María Iturralde i Pilar Palomer, amb fotografies de ponts dels enginyers Martínez Calzón i Fernández Ordóñez. Santiago Amón va qualificar la instal·lació de l’artista de «metàfora, més literària que plàstica, entorn de l’amenaça de mort que pesa (sense remei o recurs) sobre el mar Mediterrani». L’espai estava cobert per una tela de mosquitera com les de les tendes de campanya, que segons Miralles representava l’úter de la nostra cultura, i el paviment era ple de sorra; al mig hi havia una llosa que feia de làpida amb la inscripció «Vola gavina/estigues alerta/que l’home ja és aquí», davant d’una pell de guineu perforada per un tret.


Fitxa tècnica

Títol original:
Mediterrani t'estim
Número de registre:
5936
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
Sense data
Any d'adquisició:
2021
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
impressió per raig de tinta sobre vinil adhesiu
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.