La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Matances. Tres esquemes de mort artificial, 1977

Fotografia, 68 x 200 cm

El projecte Matances (1976-1977) es compon de diverses peces: un ampli conjunt de fotomuntatges, un vídeo i el tríptic Tres esquemes de mort artificial, que es va presentar a la Biennal de París de 1977. Els fotomuntatges són composicions variades de dibuixos, fotografies i paraules o frases que plantegen un recorregut –de vegades irònic i tràgic– entorn del poder, la destrucció, la construcció social de l’individu i del nostre imaginari comú, la submissió, la religió o qüestions com la justícia, la família, la por, la vida i la mort. La manipulació psicològica a través de la ideologia del poder apareix de manera punyent en cadascuna de les metàfores subjacents en els elements que formen part de Matances. El potencial simbòlic que sorgeix de la relació iconogràfica rizomàtica es reforça amb les fotocomposicions.


Fitxa tècnica

Títol original:
Matances. Tres esquemes de mort artificial
Número de registre:
RT.0064
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
1977
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous (en procés d’incorporació)
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Collage fotogràfic
Dimensions:
68 x 200 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.