La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Imatges del zoo

L’any 1974 Fina Miralles va presentar l’exposició Imatges del zoo a la Sala Vinçon de Barcelona. Els zoològics havien estat concebuts com a llocs per mostrar-hi animals salvatges i desconeguts; exhibeixen la supremacia humana sobre les espècies i el poder del l’home sobre l’animal. Aquí Miralles subverteix l’ordre establert i en capgira les categories habituals: les feres i els animals exòtics es presenten en fotografies, mentre que les gàbies estan ocupades per animals de l’entorn domèstic i per la mateixa artista. D’una banda, la instal·lació evoca les denominades mostres etnogràfiques o zoos humans presentades a les grans exposicions universals del segle XIX, que mostraven el variat repertori de tribus o aborígens provinents de les colònies explotades per les grans metròpolis. De l’altra, el fet de traslladar el concepte a l’espai artístic constitueix un acte d’exhibicionisme que qüestiona la noció d’obra, la condició de l’autor i el registre de l’espectador, amb una forta crítica a la idea d’autoritat i de poder.


Fitxa tècnica

Títol original:
Imatges del zoo
Número de registre:
5938
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
Sense data
Any d'adquisició:
2021
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tècnica:
Impressió per raig d tinta sobre vinil adhesiu
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.