La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Fenòmens naturals

Aquesta projecció de diapositives sobre fenòmens naturals va formar part de l’exposició Naturaleses naturals, presentada a la Sala Vinçon de Barcelona l’any 1973. Consisteix en una seqüència d’imatges de paisatges. Si bé es mostren paisatges en estat natural, la seva condició fílmica els atorga un caràcter representacional que remet a la pintura paisatgística tradicional. La reflexió sobre la representació està reforçada pel context expositiu on es van projectar, que incorporava materials naturals com pedres, bancals de terra, petxines i plantes. Mentre que els elements naturals de l’exposició s’havien  descontextualitzat, les imatges projectades conservaven el referent de procedència: el seu context natural. Situada en aquest marc expositiu, la projecció mostra, d’una banda, el context originari dels elements físics exposats i, de l’altra, assaja una revisió des del conceptualisme del gènere artístic del paisatge. Així com la dialèctica entre natura i artifici articulava la mostra, el referent contextual i la descontextualització es trobaven també entre els seus eixos teòrics. Fenòmens naturals és una obra rellevant per entendre la pintura posterior de Miralles.


Fitxa tècnica

Títol original:
Fenòmens naturals
Número de registre:
5873
Artista:
Miralles, Fina
Data de creació:
Sense data
Any d'adquisició:
2020
Estat:
En préstec
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Projecció digital de diapositives
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. Donació de l'artista
Copyright:
© Fina Miralles
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.