Carregant...

Sacro Pagan, 1978

Sacro pagà, 1978
El món del cerimonial ha interessat Miralda des de finals dels anys seixanta. A més d’orquestrar tot tipus de cerimònies que han unit geografies físiques i mentals, també ha documentat el lloc de trobada de cultures diferents a través de rituals col·lectius com processons, desfilades o manifestacions. Nova York ha estat un dels seus camps d’acció. Les notes sacropaganes documenten, a través d’apunts i imatges, el contrast a la ciutat de Nova York entre les celebracions religioses de Setmana Santa al barri extrem del Bronx porto-riqueny i una desfilada a Broadway commemorant l’alliberament dels ostatges americans del Pròxim Orient.
Si, d’una banda, les processons pasquals al Bronx mostren tots els signes de mestissatge de la població hispana d’aquest barri, la desfilada a Broadway exhibeix la identitat americana davant la crisi que va suposar el segrest de ciutadans americans a l’Iran. Més enllà del folklorisme o d’una etnografia fàcil, Miralda s’interessa pel lloc del comú, aquest intercanvi de l’espai simbòlic que es produeix en tot procés de mestissatge, i per les diverses maneres d’entendre el món que cohabiten en una mateixa geografia física i urbana.

Fitxa tècnica

Títol original:
Sacro Pagan
Número de registre:
2892
Artista:
Miralda
Data de creació:
1978
Any d'adquisició:
1999
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Pel·lícula 8 mm transferida a vídeo, color, sense so, 17 min 50 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Miralda, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.